Bijeenkomst kinderboerderijen/dierenweides op donderdag 20 april.

Enige tijd geleden ontvingen wij van Kibo C.O.N. (Kinderboerderijen regio Centraal Oost Nederland) een uitnodiging om naar de halfjaarlijkse regiobijeenkomst te komen. Alle kinderboerderijen en kennelijk ook dierenweides uit Overijssel, Gelderland en Flevoland waren uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Deze werd dit keer gehouden bij Aeres, een MBO school met dierentuinvergunning in Barneveld.

Een van onze beheerders, Gerard, is daar naar toe geweest. Het is altijd interessant om nieuwe ideeën op te doen, mensen te spreken en ervaringen uit te wisselen. Het was een interessante en goed verzorgde dag, compleet met een lange rondleiding over het terrein met de verschillende soorten dieren.

Wat leuk was om te zien waren bij de geiten de verschillende speeltjes en klimtoestellen die voor afleiding zorgen. Vooral de ton met hooi aan de ketting was daar een succes. De geiten speelden er veel mee en dat zorgt ervoor dat de dieren extra gemotiveerd worden om moeite te doen voor hun eten i.p.v. gewoon bij de hooiruif. Wellicht een idee voor onze weide.

Het was een erg leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Reacties zijn gesloten.