De eerste lammetjes van 2023

Zondag 26 maart zijn op de dierenweide ’t Spiker de eerste lammetjes van dit jaar geboren.

Als totale verrassing wiep dwerggeit Fleur als eerste een vierling: 3 bokjes en 1 geitje. Fleur was eigenlijk uitgerekend op 15 april maar kennelijk was de vader er iets eerder bij dan de bedoeling was. Dat kan gebeuren. Een vierling is behoorlijk zeldzaam. Een moeder geit heeft maar twee spenen, dus het drinken moet netjes na elkaar. De verzorgers houden scherp in de gaten of ze allemaal voldoende voeding binnen krijgen.

Vervolgens wierp ‘smiddags de Nubische geit (met lange oren) Bella een drieling. Het zijn helaas alle drie bokjes. We hopen eigenlijk altijd dat er een geitje bij zit zodat we die kunnen houden maar de natuur gaat, gelukkig maar, haar eigen gang. Het zijn allemaal prachtige diertjes en zo te zien gezond en dat is het belangrijkste.

Beide moeders, die het ook goed maken en hun kroost liggen lekker in het stro: elk gezin apart en de lammetjes liggen genoeglijk bij elkaar onder de rode warmtelamp zodat ze het niet koud zullen hebben. Voorlopig hoeven ze niet met de fles bijgevoerd te worden want elk lam drinkt zelfstandig bij mams.

Gezien de winterse buien zullen de moeders met hun kroost voorlopig wel binnen blijven. Zodra het weer het toelaat zullen ze ook buiten te bewonderen zijn. Nog even geduld dus.

Op de foto pagina 2023 zullen wel meer foto’s geplaatst worden en enkele filmpjes, waaronder een film van de geboorte van de drieling.

Reacties zijn gesloten.