En weer een geboorte in de weide

Donderdagmiddag 30 maart is Grietje, één van de Ouessant schaapjes bevallen van een jong. Het is een ooitje, zij ging al direct bij zijn moeder drinken.

Wéér een aanwinst voor de dierenweide. Het is geweldig dat alle jonge lammetjes gezond en zonder problemen zijn geboren.

Wellicht óók leuk om te weten: De naam “Ouessant” komt van het Île d’ Ouessant, een klein eilandje ten westen van Brest (Bretagne, Frankrijk) en de naam betekent dan ook “westelijk eiland”. De Ouessant is het kleinste schapenras ter wereld; voor de rammen geldt een maximale schofthoogte van 49 cm en ze wegen omstreeks 20 kg, de ooien zijn 46 cm en wegen zo’n 14 kg.  Ze hebben een lief en rustig karakter en passen daarom heel goed in onze weide. Schapen zijn herkauwers en sobere dieren. Zolang er gras in de wei staat is dat de beste voeding. ’s Winters kan er onbeperkt hooi gevoerd worden en een liksteen (mineralen en zout) hoort er ook bij. Schapenbrokken voeren is niet noodzakelijk, maar wel leuk en de schaapjes zijn er gek op. Mooi dat nu bij ons het eerste lam geboren is.

De foto’s én een filmpje zijn ook te vinden op de Foto pagina van 2023.

Reacties zijn gesloten.