Halfjaarlijkse Regiodag Kibo regio CON in Kampen en Zwolle.

Op donderdag 18 april is een van onze beheerders Gerard naar de regiodag geweest met andere beheerders van kinderboerderijen in Midden en Oost Nederland.

Het eerste adres was kinderboerderij Cantecleer in Kampen, een oude boerderij op een prachtige locatie van een paar hectare groot en prachtige stallen. Er is daar veel personeel en altijd vrijwilligers en stagelopers. Een plek waar per jaar zo’n 50.000 mensen komen. Er werd weer volop genetwerkt en nuttige informatie uitgewisseld met collega-beheerders en uiteraard werden ook de dieren uitgebreid bekeken.

Na een gezellige en goede lunch ging men op weg naar de kinderboerderij Wezerlanden in Zwolle. Een boerderij waar zo’n 120.000 mensen per jaar komen. Hier is een scala aan dieren zoals schapen, geiten, kippen, varkens, pauwen, konijnen, cavia’s, duiven, hamsters, kalkoenen en ezels. Aan de houten stal van de kinderboerderijen hangt een bord met ‘Dier OK’. Dit kwaliteitscertificaat is een initiatief van de gemeente Zwolle  en garandeert het welzijn van dieren in dierenweides. Het dierenwelzijn heeft de hoogste prioriteit binnen de Zwolse kinderboerderijen. Ook wordt er streng opgelet dat de dieren niet gevoerd worden door bezoekers. Alleen het voer wat te koop is, groen voer in bakjes, mag gevoerd worden. Na verloop van tijd houdt iedereen zich daar aan, aldus de beheerder.

Na dit bezoek ging iedereen weer huiswaarts. Het was weer een waardevolle en leerzame dag.

Reacties zijn gesloten.