Huis ter Weegen doneert een bedrag

Donderdag 2 april heeft huis ter Weegen de gehele dag de beschikking over de
bus van het busproject Zutphen. Dus voor de ochtend een mooie gelegenheid om
met de bus naar de dierenweide ’t Spiker te gaan. Het is wel met een bedoeling. Huis ter Weegen doneert een bedrag. Dat willen ze natuurlijk met DSCF0627 - kopieeen officieel tintje overhandigen. Bij het weitje aangekomen staan drie bestuursleden ons al op te wachten. Ook een collega van de zorg, die vlak bij woont, was er om een handje te helpen. We worden hartelijk ontvangen en mogen een kijkje nemen in de kraamkamer van het weitje. Er zijn 18 jonge dieren geboren. Kleine geitjes en lammetjes. Een geit heeft zowaar een vierling gekregen. De moeder geit vindt het maar niets dat we allemaal even naar haar vierling staan te kijken. In de andere hokken zijn nog meer jonge geitjes. De volwassen geiten lopen rustig tussen ons door. Ook de kippen en een grote kalkoen komen binnen om te kijken wat daar toch gebeurd. Nadat we alle dieren bewonderd en geaaid hebben, is het tijd om de waardecheque te overhandigen. Een bewoonster overhandigt trots de cheque aan de voorzitter DSCF0628 - kopieHans van Geel. Hij is blij met deze donatie en het zal goed besteed worden. Ook zal huis ter Weegen donateur worden.

Hij vertelt dat een groep enthousiaste vrijwilligers drie jaar geleden de weide hebben gered van de ondergang. Het is een prachtige weide geworden en een belangrijk gegeven in Warnsveld. Elke laatste woensdag van de maanden april t/m september gaat de weide open van 14.00 tot 16.00 uur voor iedereen die even van dichtbij de dieren wil aanschouwen en eventueel aaien. Ook kan men dan de kraamkamer bekijken. Nieuwe vrijwilligers en donateurs zijn nog altijd erg welkom.

We blijven nog even binnen, want buiten is het gaan regenen en ontzettend koud. Een geitje staat buiten te mekkeren en dan doet ineens een bewoonster hem na. Tot grote hilariteit geeft de geit prompt antwoord. Om even te checken of het geen toeval is, doet de bewoonster het nog eens. En ja, hoor! De geit geeft weer antwoord.

Het is onder tussen droog geworden en we gaan weer huiswaarts. Het is nog steeds erg koud. Gelukkig hebben die kleine schaapjes en wollen jasje aan, zegt een bewoonster, Waardecheque 02042015anders zouden ze het net zo koud hebben als wij nu. Gelijk heeft ze. Voordat we de bus in gaan, eerst nog even in het gras onze schoenen schoongemaakt. Ze zitten onder de poep en stro. Ja, dat krijg je als je een kraamkamer van de dieren bezoekt.

Het is een mooi bezoek en zeker de moeite waard om hiervan donateur te worden.

 

Henny Pikkert
Activieteitenbegeleidster
Huis ter Weegen

Reacties zijn gesloten.