NL doet 2019

Ook dit jaar hebben we weer deelgenomen aan NL Doet. Dit is de dag voor vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken voor maatschappelijke doelen.

Door de zeer slechte weersverwachtingen heeft het bestuur besloten om de NL Doet dag op 16 maart af te gelasten en te verplaatsen naar zaterdag 23 maart. De weersvoorspellingen voor die dag waren veel beter en dat kwam ook uit. We hebben het gespreid over 2 dagen. Vrijdag 22 maart is de bestrating gelegd en op zaterdag 23 maart de andere werkzaamheden.

Na het vernieuwen van de graszode in de herfst van 2018 moest de weide opnieuw ingericht worden. De spring/klautertafel is weer geplaatst. Rondom de beukenboom in het midden van de weide zijn wilgentakken geplaatst om zodoende wat rust/beschermplekken te creëren voor de jonge hertenkalfjes, de pauwen en parelhoeders.

Rondom de stal is de bestrating enigszins vergroot. Op de rand van de verharding is een definitief hekwerk geplaatst met een poort. De bedoeling is dat de dieren in de winter op de verharding en in de stal verblijven. Hierdoor wordt de graszode minder stuk gelopen en blijft het beter in conditie. De kwaliteit van de klauwtjes blijft ook beter, wat een positieve invloed heeft op de veterinaire kosten. Het afgelopen jaar hebben we na het opnieuw inzaaien van de weide proef gedraaid hiermee. De ervaringen waren zo positief dat we besloten hebben om het definitief te maken. De hekwerken hadden wij nog voor een groot gedeelte in voorraad liggen. We moesten wel een nieuwe poort kopen. Het door NL Doet beschikbaar gestelde geld hebben we hiervoor gebruikt.

We hadden dit jaar veel aanmeldingen. Naast onze “eigen vrijwilligers” hadden we 3 aanmeldingen van scholieren die hun maatschappelijke stage moesten uitvoeren. De laatste jaren krijgen we ook aanmeldingen van het AZC uit Zutphen. Zij zijn welkom bij ons zodat deze mannen een zinvolle dagbesteding  kunnen krijgen en zij zich gewaardeerd voelen. Dit jaar hadden we 4 flinke jongens/mannen uit Soedan.

Na het versterken van de inwendige mens zijn de klussen onder mooie weersomstandigheden afgerond. Tijdens het nababbelen met ons allen hadden we maar één conclusie: Het waren 2  geweldige fijne dagen, onder mooie weersomstandigheden en iedereen ging met een tevreden gevoel huiswaarts.

Natuurlijk zorgen we ook voor de inwendige mens tijdens deze dag met een hapje en een drankje.

We hebben Kwalitaria uit Warnsveld bereid gevonden om hiervoor te zorgen. Zij hebben ons verrast met patat, kroket, frikandellen en kaassoufle’s. Hier is ook over nagedacht i.v.m. de mannen uit het AZC.

En dit alles heeft Kwalitaria volledig gratis ter plekke aan ons geleverd.

Wij als organisatie van NL Doet waren zeer tevreden over  deze service en kunnen éénieder aanbevelen om Kwalitaria ook eens te proberen.

Reacties zijn gesloten.