Onderscheiding op lintjesdag voor Herman Strijdveen

Op vrijdag 26 april werd onze oud-beheerder/secretaris van de dierenweide Herman Strijdveen succesvol ‘ontvoerd’ door een van de verzorgers. Onder het mom van bloembollen laten zien en een bloembollententoonstelling kwam hij bij ‘Nut aan. Het was een grote verrassing want ondanks het feit dat er toch wel een aantal mensen op de hoogte was, wist hijzelf, evenals zijn vrouw, van niets en dat was de bedoeling.

Waarnemend burgemeester Wimar Jaeger kwam met een aantal raadsleden in een versierde Tuk Tuk aan. Naast Herman was er nog een persoon die onderscheiden zou worden dus de zaal zat aardig vol. Veel familie en vrijwilligers van de Dierenweide waren voor Herman op komen dagen.

De burgemeester hield als eerste een mooie toespraak voor Herman, niet alleen met de feiten maar ook emotie en humor waren er in verwerkt.

Daarna kwam het grote moment: De burgemeester las voor dat ‘het de koning heeft behaagd’ om Herman Strijdveen te benoemen als Lid in de Orde van Oranje Nassau en speldde hem de daarbij behorende officiële onderscheiding op en overhandigde Herman ook een kleiner speldje voor de minder officiële gelegenheden.

Daarna was er gelegenheid om te feliciteren en werd het tijd voor taart, een hapje en een drankje.

Meer foto’s op de foto pagina van 2024 en zie ook de volledige motivatie op de website van de gemeente, waar ook de andere lintjes van dit jaar zijn vermeld: Klik hier

Reacties zijn gesloten.