Regiodag C.O.N Donderdag 12 oktober 2023 bij Publieksboerderij de Proosdij in Ede

Het was de 2e (halfjaarlijkse) regiodag dit jaar van kinderboerderijen Centraal Oost Nederland en dit keer ook Zuid Oost Nederland. Van onze dierenweide zijn de voorzitter en een van de beheerders er naar toe geweest. De deelnemers waren te gast bij Publieksboerderij de Proosdij in Ede en Stadsboerderij Wageningen.

De dag werd ingeleid door een gastspreker namens JOGG-Teamfit uit Arnhem. (Teamfit is de werkwijze waarmee JOGG zich inzet voor een gezondere sport-, buurt- en vrijetijds omgeving, onder andere door het voedingsaanbod gezonder te maken.) Het blijkt dat heel veel kinderboerderijen ook een kantine hebben waar voeding wordt verkocht en genuttigd. Voor onze weide niet zo interessant omdat wij geen verkoop hebben. Daarna werd er een rondleiding gegeven op Publieksboerderij de Proosdij en Stadsboerderij Wageningen, allebei boerderijen waar veel cliënten van een zorginstelling bezig zijn.

Het zijn interessante dagen die steeds ergens anders worden gehouden en waar men in contact komt met mensen van andere kinderboerderijen/dierenweides en kennis kan uitwisselen, netwerken en ideeën opdoen.

Reacties zijn gesloten.