Sterfte dieren

Er zijn de afgelopen week 2 geiten gestorven. Mede oorzaak is het vele en soms verkeerde voedsel wat er aan de dieren gegeven wordt. Laten we samen attent zijn dat er geen beschimmeld brood en dergelijke etensresten, zoals bananen- en sinaasappelschillen, prei en ander rottende etensresten aan de dieren geven wordt. De gevolgen hebben we deze week gezien.

Aan de verzorgers is het volgende gemeld:
Als vervolg op mijn laatste mail (van Herman Strijdveen), is er afgelopen dinsdagavond weer een geit gestorven. Dit keer de jonge bruine Nubische geit. Deze wordt/is donderdag afgevoerd naar het destructiebedrijf.
De dierenarts is ook voor 99% zeker dat het de ziekte “het Bloed”is. Normaal komt dit voor bij jonge snelgroeiende lammeren die nog bij de moeder drinken. Dit past niet bij de leeftijd van onze dode dieren. De oorzaak dat het nu optreedt is mede het gevolg van het vele bijvoeren wat onze bezoekers doen.
Willen jullie daarom goed opletten als jullie de dieren verzorgen dat er niet teveel en/of verkeerd voedsel in de weide ligt?
Veel hooi vreten is in dit geval belangrijk voor de schapen en geiten. Willen jullie het hooi goed los schudden voordat jullie het in de ruiven doen?
Met de dierenarts heb ik afgesproken dat we de dieren volgende week gaan enten tegen de ziekte “het Bloed”en dat we dit jaarlijks gaan herhalen. Hopelijk kunnen we dan het probleem voorkomen.

Hopelijk zijn dit de laatste sterfgevallen.

Reacties zijn gesloten.