Storm Pia bleek sterker dan onze kerstboom….

Storm Pia die over Nederland raasde en daarbij ook de Dierenweide niet vergat, heeft ervoor gezorgd dat onze prachtige kerstboom donderdagmiddag 21 december is afgeknapt.

Na elke dag een aantal uren ploeteren door verzorgers in harde wind, regen en blubber om de boom weer gerepareerd te krijgen en het ontwarren van de verlichting bleek ook dat een deel van de verlichting het niet meer deed. Toen we de boom eindelijk weer op zijn plek hadden bleek, dat de hele verlichting het niet meer deed. Kennelijk was deze helaas te erg beschadigd.

Er is door verzorgers veel tijd en energie in gestoken om de boom weer in volle glorie terug te plaatsen maar helaas. Zondagmorgen halen we hem uit de weide.

De boom werd tot een paar jaar geleden door de gemeente bekostigd. De plaats in onze dierenweide, aan een van de toegangswegen naar Warnsveld, is een unieke plek voor een kerstboom.

Wij hebben daarom zelf geïnvesteerd in een duurzame boom die we een heel aantal jaren zouden kunnen gebruiken.

Nu de boom door deze storm is gesneuveld zoeken we naar financiële middelen om een nieuwe boom aan te schaffen.

De reguliere inkomsten van o.a. donaties zijn in principe bedoeld voor de verzorging van de dieren en de weide, zoals de kosten voor voer en onderhoud.

Deel je deze mening en wil je daarom graag een steentje bijdragen voor een nieuwe boom? Dat kan, geef dan een extra donatie op onze bankrekening: NL 86 RABO 0166 8761 43 t.n.v. Stichting Vrienden Dierenweide ’t Spiker o.v.v. ‘Kerstboom’.

Dit jaar zal de weide dus maar heel beperkt verlicht zijn en zal Warnsveld aan deze kant een stuk minder sfeervol zijn,  met dank aan storm Pia. Maar hopelijk staat er volgend jaar wel weer een prachtige boom.

Reacties zijn gesloten.