Voorjaar 2015

De natuur gaat zijn gang. De zon begint te schijnen en de temperatuur loopt op naar de dubbele cijfers. Onze geiten voelen dat aan en hebben besloten om te gaan lammeren.
Afgelopen weekend zijn de eerste lammetjes van dit voorjaar geboren. Onze bruine en zwarte Nubische geiten hebben samen 5 lammetjes op de wereld gezet, 3 mooie geitjes en 2 bokjes.
Op dit moment maLammeren geb. 06032015ken moeders en kroost het goed. De kleuren van de lammeren variëren van zwart naar bruinbont met lange gespikkelde oren. Ze blijven de eerste week nog binnen in het hok zodat moeder en haar kroost goed aan elkaar kunnen wennen.  Daarna mogen ze overdag naar buiten.

Meer foto’s kunt u vinden onder ‘Foto’s’.

 

Wij willen nogmaals onze donateurs en de bezoekers van de dierenweide vragen, om heel minimaal brood te geven aan onze dieren. Zij kunnen daar doodziek van worden en er zelfs aan sterven. Dit wil niemand. Laten we elkaar daar op wijzen, zodat we allemaal kunnen blijven genieten van het prachtige park met de grote variatie aan dieren.

Momenteel lopen er weinig dieren buiten in de wei omdat de moeders met de pasgeboren lammeren nog binnen in de stal zitten.

Reacties zijn gesloten.