Voorjaar 2018

De ophokplicht voor pluimvee is per 30 maart 2018 in ons gebied opgeheven.  Een aantal verzorgers hebben meteen de handen uit de mouwen gestoken en het pluimvee weer de vrijheid gegeven. Na 16 weken konden ze weer naar buiten, maar dat was voor sommigen erg onwennig. De kippen en de parelhoenders gingen wel meteen naar buiten maar de pauwen en de kalkoenen bleven binnen zitten. Deze hebben we de volgende dag onder zachte drang naar buiten gestuurd. Ze waren ’s middags echter al weer binnen behalve de haan. Hij genoot van de vrijheid want hij stond zaterdag al te pronken met zijn mooie grote staart.

Dat ze weer naar binnen gingen bewijst alleen maar dat onze verzorgers ze deze winter goed verzorgd hebben en dat ze zich thuis voelden in de stal. Maar de vrijheid is beter en dat geeft meteen weer een geheel ander aanzien in de weide.

Het voorjaar is duidelijk in de weide te zien want de geiten en schapen zijn met het mooie weer ook meer buiten. Maar boven alles zijn de eerste lammeren van dit jaar ook buiten te zien (zie ook het bericht hieronder). Ze lopen momenteel aan de achterkant van de stal in de bokkenweide. ’s Nachts zitten ze echter nog opgesloten in het hok.

In de nacht van zat/zond. 1 april is er weer een jonge telg geboren, een mooi bont dwerggeitenlam. Ze heeft de eerste biest al bij moeders gedronken.

Al met al was het een “Goede Vrijdag”, ook voor onze dieren in de weide.

Op de pagina Foto’s / Foto’s 2018 kun je de nieuwste foto’s vinden. Hier zullen we regelmatig foto’s aan toevoegen.

Reacties zijn gesloten.