Voorjaar in de dierenweide

De afgelopen maand is het aantal dieren in de weide vermeerderd met jonge lammetjes. De geboorteperiode is goed verlopen zonder dierenartskosten. Alle schapen en geiten die drachtig waren hebben gelammerd.

De meeste lammeren lopen, spelen en dartelen door de gehele weide, een lust voor het oog! Aan de achterkant van de stal loopt een zwarte geit met 3 zwarte lammetjes. Zij loopt nog apart om extra bijgevoerd te worden om de melkproductie op peil te houden.

We hebben dit jaar wel veel bokjes gekregen. Gemiddeld over de afgelopen jaren was dit fifty/fifty. Wij hadden dit jaar 1/3 deel geitjes en 2/3 deel bokjes. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze gezond en mooi van kleur zijn.

De  Paddenpoel is volop in gebruik. Hier lopen de 2 volwassen Nubische geiten met hun 4 lammeren. De lammeren spelen graag rondom de poel of liggen te zonnen op de helling van de poel. Dit veld is een aanwinst voor onze weide.

In de afgelopen week hebben onze vrijwilligers de dieren een grote verzorgingsbeurt gegeven. De klauwtjes zijn gecontroleerd en indien nodig bijgekapt, ze hebben een wormbehandeling gehad en Saartje onze landgeit is netjes gekamd.

Voor de 3 gedumpte krielen hebben we een goed tehuis gevonden bij een mevrouw in Warnsveld. De gedumpte agressieve goudkleurige haan, die onze verzorgers aanviel, is uit de weide verwijderd.

CIMG3675 CIMG3629 CIMG3640

Reacties zijn gesloten.